Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2018 01:58 - Затъмненията - СЪДБАТА НИ КАЗВА: ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА
Автор: moksha Категория: Новини   
Прочетен: 4261 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.01.2018 18:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                

                Здравейте, дошло е време за промени. И знаете ли, тези промени се дължат благодарение на лунните и слънчеви затъмнения. Те периодично си присъстват в нашия живот, но по интересното е защо.  Всъщност затъмненията са много значим завой в съдбата ни. Това са периоди за приключване на стар цикъл от живота и започване на нов. Винаги първо е лунното затъмнение, след него е слънчевото, а периода между тях е така наречения коридор затъмнения. И в това вселенско проявление се оказва, че има огромна мъдрост.

 Предлагам да разберем каква е същността на затъмненията за да можем да бъдем правилно подготвени за тях. И при това не само за да се научим сами да не утежняваме живота си, а и за да бъдем победители в него. Идеята ми е по възможно най-опростен начин да разкажа защо са толкова значими за нас тези периоди и какво всъщност се случва в живота ни и най-вече, че от нас също зависи. Буквално на принципа – Информирания е въоръжен.

              И така… затъмненията са два кармични възела, известни като Северен и Южен кармичен възел които показват посоката на нашето направление. Иначе казано те се явяват като едни контролни точки, които проконтролират накъде се движим в живота, съобразно нашата собствена кармата. Защото знаем - незнаем нашите души си имат договор и  нашето съществуване си има цел и смисъл. И именно затова харесва ни или не оказват влияние на всички ни и промените които настъпват с нас са съдбоносни. Но тук няма нищо плашещо. Това е процеса на живота и ние сега се стремим да го проумеем.image              Съответно - Лунното затъмнение е северния кармичен възел на миналото. Показва ни какво вече не ни е необходимо в живота. Този кармичен период винаги идва в живота ни за да се разделим с нещо. Показва от какво да се освободим, за да завършим някакъв етап от живота си. Ще има някакво освобождаване от това което вече не служи за развитието ни.

              Като правило се закрива някаква тема от нашият живот и се поставя окончателно точка на нещо. Разбира се ние можем сами да се откажем от това което не е полезно за нас, но може да се наложи да преодолеем някаква загуба, да си отиде нещо от нас. Промените могат да се случат и много бързо, до толкова, че може човек да не успява да реагира на всичко това, възможно е дори и някаква такава вътрешна паника да създадат. Но не си заслужава да се вълнуваме много. Защото още по време на Слънчевото затъмнение ще се отворят нови възможности в друга област. А това означава, че тези измененията могат да бъдат резки, но и също толкова бързо – ще бъдем в състояние да се ориентираме за посоката в която да продължим, съвсем скоро ще можем да намерим своя път накъдето да се движим. Ето и такива могат да са промените в живота ни, но нека помним, че нищо не се случва случайно.

           Обикновено  всичко това се случва защото някъде сме се застояли и е нужна нова енергия, някъде равновесието в нас е загубено и това ни задържа, възпрепятства ни да продължим напред, да израснем духовно и изобщо да се развиваме.

           Важното е да разберем, че така или иначе на всеки ще му се наложи с нещо да се раздели, но въпреки това, ще бъде много по-добре да подходим към Лунното затъмнение осъзнато.. Хайде да се замислим, кое ни отнема много сила и енергия. Може би имаме някакви лоши навици. Може би имаме неудовлетворяващи отношения, които отдавна ни тежат. Изхабяващ ни начин на работа. А може това да са излишни килограми и това допълнително тегло не ни се нрави или дори е нездравословно за нас и ред други несъвършенства които сме си сътворили. У тук много добра помощ ни оказва да се ориентираме, ако не се самонаблюдаваме – астрологията. Добрите анализи ще ни насочат чрез личния ни хороскоп, сферата от живота в която ще са промените.  Но така или иначе, приятели - нужно е да разбираме и избираме от какво наистина искаме да се освободим – така процесите протичат многократно по-леко и с повече помощ от горе. Просто когато е лунно затъмнение и сме наясно какво не желаем повече, то и пространството ще ни предразполага, защото ние сами ще помогнем на нашата прекрасна Вселена да ни съдейства и избави от ненужното. А ние за да използваме правилно енергетикана периода ще ни е от полза да се постараем максимално екологично да се отнасяте към другите хора и най-важното +/- 3 дни по Лунното затъмнение не бива да се вземат никакви радикални решения.  

              А след това настъпва коридора на затъмнения  и започваме да се подготвяме за слънчевото затъмнение – т.е. да насочваме нашето внимание в ново направление в друга област. Но дайте да видим какво е вълшебното на това време! В този период ние зареждаме нашите бъдещи събития за обновяване на своя живот. Вселената записва за нас нови сценарии за живота ни съобразно нашите желания и намерения. И ние като осъзнати хора избираме какво искаме да видим в нашата следваща съдба. Затова е важно да преминем през коридора правилно – без негатив и разбира се с максимална осъзнатост и увереност в това което желаем.

      Коридора на затъмнения - това е периода между Лунното и Слънчевото. И всичките важни, глобални решения които вземем през този промеждутък от време, много ясно ще се запишат в програмите на живота ни. Защото и лунното и слънчево затъмнение са прикрепени към кармичните възли. Това е кармата на нашето минало и бъдеще, която ние всички си формираме. И моля, нека бъдем внимателни с решенията си, тъй като след това, дори и ако не ни харесва решението което сме приели - то все пак те ще продължава да съществува в живота ни. И ние просто ще трябва да се примирим с него. Представяте ли си колко е важно да контролираме емоциите и мислите си особено през периодите на затъмнения. Как само го измислила Вселената - първо ни отнема ненужното, после ни дава възможност да сътворяваме сами и след това ни насочва към необходимото ни за нашето развитие.

            Това означава и, че през Коридора на затъмнението, най-доброто за нас е да започнем да планираме нашето прекрасно бъдеще като съзнателно насочваме мислите си към това което желаем да видим в живота си. И дайте, точно сега да престанем да мислим за нашите проблеми, за нашите страхове, комплекси, ненавист.... защото всичко това не ни е нужно в нашият чудесен по-нататъшен живот. Ако почувствате раздразнение,  лоши мисли – спомнете си за нещо което желаете, за плановете, целите и веднага отправете намерение с положителна мисъл и визия.  Това работи, ние така  можем да контролираме и майсторим с мисълта си. На Вселената и е все едно с каква енергия отправяме намерение с + или -. Дори с негатив се постига по-бърз резултат.

              Иначе, ако преминем коридора на затъмненията с целия си багаж от нашите не толкова добри качества и с мисли за това което не ни устройва – то, те също ще бъдат подкрепени от Вселената. Но промените които ще се случват във нашия живот, новият сценарии който ще получим за себе си не ще да е толкова щастлив и най-вероятно ще пробуди в нас неудовлетворение и разочарование. image              След това настъпва Слънчевото затъмнение, което е южния кармичен възел. А това е възела на бъдещето –  откриват ни се много енергии и възможности свързани с направлението в което да се движим. Показв ни това което ще е полезно да усвоим и развием на този етап от живота си. Тук вече ще почувстваме новото което се заражда, което ще ни вдъхновя да се развиваме. И трябва да имаме предвид, че Слънчевото затъмнение определя програми за много дълго време – то е за 18 годишен период. Така, че да живеем с това после  може да бъде крайно неприятно.

Затова да имаме предвид, че когато ние оставим всичко да се движи и да се случва от само себе си - то като правило до толкова, до колкото ние не изразяваме своите желания затова какво ни е необходимо - то Вселената може, а и по принцип така и ще постъпи – ще ни отнема и предоставя ситуации да го кажем по свой вкус. А това за съжаление не носи нищо добро особено по Лунното затъмнение. Мисълта ми е, че когато знаем: кога, защо и как - то ние ще можем до голяма степен сами да направляваме тези промени, а това със сигурност е по-приятният вариант.
        Приятели, искам да ви предупредя, че когато говорим за период на затъмнение – не се има предвид самата дата на затъмнението. Що се отнася до Лунно затъмнение неговото влияние е седмица преди датата и до месец след това. Такъв е периода през които могат да се проиграят различните събития. А при Слънчевото затъмнение периода достига до три месеца след дата на неговия епицентър. И да не забравяме, че затъмнението е най-емоционалния ден. И особено тези които не знаят какво се случва или не вярват – могат да бъдат много резки и агресивни. Нека не влизаме и да не предизвикваме конфликт.

          Затова да не се оплакваме от живота си, а да се стремим да го разбираме и да се възползваме когато идват периодите на затъмнение и най-вече от вълшебна възможност като коридора на затъмненията през които наистина - реално можем да подобрим живота си. Тогава Вселената  буквално скенира нашите намерения и от нас остава само да ги направляваме в желаната посока :)

                                                                             Проект Веледа® Да живеем в Съ-знание                                                                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                        




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moksha
Категория: Тя и той
Прочетен: 55995
Постинги: 20
Коментари: 31
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031